Vi välkomnar vår nya konsult Beatrice Jansson till Evitec och ställde några frågor för att lära känna henne lite bättre.

Hej Beatrice och varmt välkommen till oss! Vem är du?

- Jag började på 80-talet som grafisk formgivare och har arbetat på olika reklambyråer. Vid sidan om har jag haft eget bolag inom event tillsammans med min ex man. Efter 25 år inom reklam och eventvärlden började jag jobba på Salus Ansvar, som projektledare inom marknad. Där blev jag sugen på att göra något helt annat och min dåvarande chef frågade om jag ville börja på IT och driva ett IT-projekt. Jag sa ja direkt!

Där, för 12 år sedan, hade jag turen att få världens bästa IT-chef, Fredrik Hedberg, som blev min mentor genom de fyra år som projektet pågick. Det var en otroligt lärorik period – jag fick lära mig att jobba agilt, ansvara för kravställning, testprocesser, jag fick lära mig koda, sätta upp IT-förvaltning, budget, dokumentation men framförallt utveckla mitt ledarskap, som jag brinner för.

Jag har varit på Movestic, Nordax Bank, Apohem, Svea Ekonomi och SecMaker, jag har haft många olika roller, ofta som chef med personal- och leveransansvar. 

På Apohem (Axfood) hade jag ett konsultuppdrag som CTO. Där var jag ansvarig för att bygga upp IT-avdelningen med agila team och tillsammans införde vi hela processen med att sälja receptbelagda läkemedel, allt från logistik, e-handels-plattform, infrastruktur, marknadsföring, kommunikation med e-hälsomyndighet m.m. Väldigt intensiv men lärorik tid för mig!

Mitt senaste uppdrag var på säkerhetsföretaget SecMaker som Head of Product Management och COO där jag bland annat arbetade med strategiska frågor i  ledningsgrupp, ansvarade för IT-ledningsgrupp, rekrytering, personalfrågor, projektansvar för ny SaaS-tjänst och ansvar för den agila transformationen.

Vilket är ditt mest utmanande uppdrag?

- Det roligaste och mest utmanande jag gjort var på Nordax där vi hade ett stort projekt inom digitala transformation – vi gick ifrån att vara en analog bank till att bli en internetbank på ett halvår! Vi klarade det genom att vi arbetade tillsammans med bra sammansättning av professionella team, agila arbetssätt inom både verksamhet och IT (SAFe'isch) och vi hade kul!

Hur kommer det sig att du sökte dig till Evitec?

- Jag har genom åren insett att jag är en person som inte ska vara anställd, konsultlivet passar mig utmärkt. Jag jobbar även som konstnär och jag vill kunna ha friheten att både jobba med IT och konsten. Jag har känt till Evitec länge och känner Greger sedan tidigare. Jag vet att han trivts och jag tycker också om betalningsmodellen, den passar mig. När jag sedan träffade Andreas kändes det givet att ta steget hit, jag tyckte att han var otroligt sympatisk och genuin. Evitec har en kultur och filosofi som är på riktigt. Det är viktigt för mig.

Vad tycker du hittills, ditt första intryck?

- Det känns väldig bra, trots att jag inte hunnit ut i uppdrag ännu. För mig är det viktigare att hitta rätt än att kasta mig in i något som inte passar mig.

Vad hoppas du på framöver, vad vill du få ut av ditt jobb?

- Jag är inte så noga med vilken roll jag har, jag har gjort så mycket olika saker genom åren och samlat på mig mycket erfarenhet så jag kan göra det mesta. För mig är det viktigt att känna mig engagerad och få brinna för det jag gör. Jag älskar verkligen kombinationen projektledning och ledarskap – det har varit den röda tråden genom hela mitt arbetsliv. Jag hamnar alltid där för att jag har drivet att komma i mål med det jag påbörjat och vill göra det tillsammans med mina kollegor.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Jag älskar att jobba med människor! Att alla ska trivas på jobbet, att hitta nya, bättre sätt att arbeta, att få människor att utvecklas och hitta varje individs driv – det är det roligaste med mitt jobb. Dessutom brinner jag verkligen för det agila sättet att jobba eftersom jag vet att det utvecklar företagets affär. Jag vet att det funkar – jag har varit med i flera agila transformationer och drivit många projekt där jag har sett att det ger resultat!

Kort om Beatrice

Familj: Tre barn, alla utflugna
Bor: Söder
Intressen: Konst, sjunga, dansa
Senast sedda tv-serie: Har ingen tv, men tittar ibland på datorn. Vill tipsa om Nästan inget av Ankan Andersson. Finns på SVT Play
Favoritrestaurang: Portal
Oväntad talang: Förutom att jag kan måla så har jag dansat i tåspetsskor och har spelat både saxofon och piano

Nyfiken på Beatrices konstnärskap?  www.frujansson.com

 

Stort tack Beatrice och varmt välkommen till Evitec!

Relaterade nyheter

Nyheter
14 juni 2022

Profit Software byter namn till Evitec som del av nordisk expansion

Nu inleds en omfattande varumärkesuppdatering och Profit Software byter namn till Evitec i samtliga lä...
Nyheter
03 juni 2022

Vi letar alltid efter nya talanger – kanske är du en av dem?

Under våren 2022 blev vi uppköpta av det finska it-bolaget Profit Software, vilket ger ännu fler möjli...