Evitec fyller 20 år under hösten och det firade vi genom att ta med hela gänget till vackra Åre och Copper Hill.

Vi är otroligt stolta och glada över att fira 20-årsjubileum i år, något som självklart inte hade varit möjligt utan våra medarbetare och deras kunskap, erfarenhet och hårda arbete.

För att fira åkte vi ett par dagar till vackra Copper Hill i Åre, där vi umgicks, åt och drack gott, pratade och fick tid tillsammans, något som många uppskattade efter att inte ha kunnat ses så mycket under pandemin. Många av oss på företaget gillar sport och en aktiv livsstil, därför valde vi Åre som är fint att åka till under hösten, med möjlighet till en massa aktiviteter. Det blev ingen skidåkning förstås, men att testa zipline var uppskattat av många.


Så här i jubileumstider vill jag passa på att ge en kort tillbakablick:

Evitec grundades 2001 av ett gäng erfarna konsulter med Anders Carlsson som VD och med mig, Andreas Johansson, som försäljningsansvarig. Då var IT-krisen ett faktum, men det fanns ändå en stor efterfrågan på kompetenta konsulter. Vi bestämde oss tidigt för att inrikta oss mot bank, finans och försäkring samt ledande roller, en tydlig nisch där vi fortfarande verkar och där vi vet att vår erfarenhet, kompetens och kunskap gör skillnad för våra kunder.

Det gick bra för oss redan från början och vi växte både snabbt och lönsamt. Dagens Industri utnämnde oss till Gasellföretag för första gången 2007. Det blev vi även 2008 och 2009.

Runt 2008 kom finanskrisen och skapade oreda i landet, men på Evitec höll vi fast vid vår nisch och tuffade på. Det gick faktiskt så bra att vi slog rekord i omsättning, mitt under brinnande finanskris. Ett par år senare fyllde vi tio år och det firade vi genom att ta med hela bolaget på en resa till vackra Amalfikusten i Italien.

Vi jobbade på och fortsatte att växa och det visade sig att hårt arbete lönar sig, under 2019 utnämndes vi till Mästargasell av Dagens Industri efter att ha varit Gasellföretag fler än tre gånger. År 2020 är väl ett år som gärna förpassas till glömska av de flesta, coronapandemin slår till och många företag och branscher drabbas hårt. Till skillnad från många andra konsultbolag klarar vi dock krisen bra, vi växer stadigt vidare, även om också vi tvingades ta tuffa beslut.

Nu fyller vi alltså 20 år och som VD är jag otroligt stolt och glad över vad vi tillsammans har åstadkommit under de här åren. Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla våra medarbetare, kunder, vänner och samarbetspartners.

Jag ser med tillförsikt fram emot kommande 20!

- Andreas Johansson, vd

Relaterade nyheter

Nyheter
14 juni 2022

Profit Software byter namn till Evitec som del av nordisk expansion

Nu inleds en omfattande varumärkesuppdatering och Profit Software byter namn till Evitec i samtliga lä...
Nyheter
03 juni 2022

Vi letar alltid efter nya talanger – kanske är du en av dem?

Under våren 2022 blev vi uppköpta av det finska it-bolaget Profit Software, vilket ger ännu fler möjli...